Sarande

7 augustus 2024 - Sarandë, Albanië

Vanmorgen genoten van het ontbijtbuffet in gjirokaster en daarna alle spullen weer in de bus gedrukt en op naar kustplaats Sarande. Maar onderweg een stop bij de blue eye. Opnieuw door eindeloze haarspeldbochten door de bergen met nog steeds te hard en roekeloos rijdende Albanezen komen we na 45 minuten bij de blue eye. Dit is een natuurlijke waterbron die uitkomt in een meer. Hoe diep de bron is is onbekend, duikers zijn tot 50 meter diep gekomen maar de druk van het water was daar zo hoog dat ze niet verder konden. Daar waar het water vanuit de diepte komt is door de diepte zwart en eromheen helderblauw water waardoor het lijkt op een blauwe iris met een zwarte pupil, de blue eye. vanaf het parkeerterrein is het 20 minuten lopen naar de blue eye en voor de luie en vooral te dikke mensen zijn er elektrische steps te huur of kun je met een treintje. Maar ja , alleen ik ben nog een beetje dik en dat betekent extra bewegen dus hobbelen we in de hitte weer bergje op bergje af en komen drijfnat aan bij het punt van het oog. Het is erg toeristisch maar het oog is wel mooi! Na het te hebben bewonderd hobbelen we weer terug naar de auto waar de airco vol aangaat en we de 45 minuten naar Sarande rijden. Met nog 2 km te gaan zien we alleen maar bergen en vragen we ons af of we wel goed zijn maar dan na de volgende bocht zien we de ionische zee!!. Het doet eigenlijk aan als alle strandplaatsen in Europa. Een boulevard met eet en drink tentjes en souveniershops en volle stranden met hier glashelder water!

Er is 1 openbaar strand waar iedereen op handdoeken onder parasols ligt maar of het lekker ligt op een steentjesstrand🧐. We lopen de boulevard op en informeren bij een prive strandje. Daar kun je bedjes met parasols huren. Daar gaan we dus morgen lekker heen! De middag brengen we door met terrasjes hoppen en spelletjes. En ‘s avonds eten we bij een tentje op de boulevard. Het is levendig en gezellig!

in ons appartement gaat de airco vol aan om wat verkoeling te krijgen en draaien we een was zodat we weer wat frisser voor de dag kunnen komen!

Morgen een stranddagje waarin we helemaal niets gaan doen😁

1. Jes:
    7 augustus 2024