Valbone 1-8-24

1 augustus 2024 - Valbonë, Albanië

Vanmorgen een heerlijk ontbijtje bij de questhouse waarna we op pad gingen voor een wandeltocht. Er zijn vele wandelingen maar bijna allemaal voor one way 6-12 uur dus om ook weer terug te komen ben je 12-24 uur bezig. Dat vonden we iets teveel van het goede maar je kunt altijd eerder omdraaien.

de plaats valbone wat eigenlijk geen centrum heeft, het zijn verschillende hotelletjes, guesthouses etc zonder winkels ligt op 1000 meter hoogte. De hoogste berg in het gebied is 2700 meter hoog. En verschillende pieken kun je beklimmen.

De paden staan niet heel goed aangegeven dus met een soort valse start via een amper te belopen kiezel/stenenpad kwamen we op een route die door de bossen omhoog ging. Een prachtige route waar we steeds andere uitzichten hadden op de bergen! Bijzonder mooi maar in 35 graden ook bijzonder veel zweten!! Gelukkig voldoende water mee om te rehydreren!!

na een uur omhooglopen zijn we via een andere route teruggelopen, naar beneden lopen vraagt ook iets van de beentjes maar veel minder zweten!

even bijgekomen met de voeten in een ijskoud beekje en daarna de warmste uren van de dag in de schaduw gelezen en spelletjes gedaan.

De jeugd vond dat ze wel voldoende hadden gedaan dus Rob en ik hebben aan het eind van de middag nog een mooie wandeling gemaakt. Nog steeds warm, immens hoge bergen en stilte. Echt heel gaaf.

wat heel grappig is , koeien lopen hier vrij door het dorpje en gaan natuurlijk op zoek naar gras. Ons guesthouse zijn eigenlijk 3 guesthouses naast elkaar van 3 broers en allemaal runnen ze er met hun gezin 1. Een gezamenlijke tuin waar de mannen druk mee zijn om de koeien steeds te verjagen. Die vinden die grasmat ook heel interessant. Zit je wat te lezen en opeens staat er een koe naast je te grazen😁

we eten vanavond weer wat de pot schaft bij het geusthouse en vallen vast moe maar voldaan in onze bedjes. Morgen gaan we maar de hoofdstad Tirana

1. Walter:
    1 augustus 2024
    Zo’n koe grazend naast je lijkt een beetje op de
    Schotse Hooglanders, die ‘‘s morgens om 7 uur voor ons hek staan.
    De foto’s laten een indrukwekkende omgeving zien. Morgen veel plezier in de hoofdstad.
    ( moet ik bij iedere reaktie mijn naam en mail doorgeven)?
  2. Dieuw:
    1 augustus 2024